Hem / Britti Rally, Finland 14-16 juni 2007

Britti Ralli, Finland 14-16 juni 2007

Redan förra året när jag hörde att Oilers arrangerar Britti Ralli 2007 bestämde jag mig för att göra allt för att åka. Jag kommer ihåg reportaget om Oilers i MCM Nr. 3-4 1994. Det kommer garanterat bli rock 'n roll.

Det är lite svårt att hitta information om evenemanget, men via vänner och bekanta så lyckas jag ta reda på att Britti Ralli arrangerades i Puumala ca 30 mil från Helsingfors. Så det är bara att boka Silja-Tallink med avfärd 17:00 på torsdag eftermiddag. Då är man framme i Helsingfors 09:00.

En Atlas och en Commando

Vi är två Norton som åker, en Atlas och en Commando. Av nån anledning är Commandon lite svårstartad när vi skall ge oss av vid 16:00. Har förmodligen nåt att göra med att man har väldigt bråttom till färjan. Det blir rullstart. Skitvarmt att springa med tjocka skinnkläder. Vi hinner inte tanka utan kör på ångorna till färjan. På färjan blir det dush, öl, mat, dans och slutligen några timmars sömn.

Mot Puumala

Sedan är det bara att puttra de 30 milen till Puumala varav ca. 20 mil tråkig motorväg. Det blåser kraftigt och man får parera för att hålla sig kvar på vägen. Under de 20 minuter det regnar tar vi paus och käkar mumsiga finska hamburare. De sista 10 milen åker vi på ljuvligt fina vägar som slingrar sig längs sjöar och över broar. Vinden har mojnat och klockan har blivit 17. Här trivs Altasen.

Efter ett tag är vi en klunga på ett tiotal hojar som mullrar fram mot Puumala. Givetvis missar vi den minimala skylten som sitter 10 meter före avfarten till campingen. Jag anar oråd när jag tittar bakåt och upptäcker att vi är ensamma på vägen och vi får vända om.

Party, party, party idagarna två

Betala inträde, upp med tältet, köpa öl, dricka, musik, mer öl, mat, sol vad mer kan man begära. 500 hojar och 700 trevliga människor. Enorma mängder fina motorcyklar. Bra camping. Det var kanonfint väder på dagarna men våra hundrafemtikronors leksakstält hade svårt att stå emot kylan på natten. Party, party, party idagarna två, öl, mat, sol och musik, vad mer kan man begära.

På söndagen kommer vi iväg vid elvatiden. Det är varmt och svettigt. Checkin till färjan 16:00, lite tight kanske. Atlasen trivs inte på motorväg, det gör däremot Commandon som drar iväg som en oljad blixt. 5 mil från Helsingfors går belten på Commandon. Jag blir tvungen att fortsätta till färjan och 16:30 rullar jag ombord.

Två dagar senare kommer Commandon till Stockholm. Det får mig att tänka på den gamla sagan om Haren och Sköldpaddan.
 
Voi Vittu

Magnus Byström

britti7.jpg
britti4.jpg
britti5.jpg
britti3.jpg
britti1.jpg
britti6.jpg