hem / Höstavgasning 2005

Höstavgasning 2005

Strålande sol och lagom varmt, förutsättningarna kunde inte vara bättre. Sparkade igång Trajan och märkte att den fortfarande sparkar tillbaka om man tvekar lite med kicken.

Körde från garage 1 till garage 2 och funderade om jag skulle hinna justera tändningen innan det var dags att åka till Lindhagensplan. Jag hann i alla fall att vrida fram Boyertändningen lite grann och kolla att den inte sparkade tillbaka. Sen åkte jag till Lindhagensplan.

Hyde halvrejs, Morgo och Värmdö

Det hade samlats ganska många hojar och efter en genomgång av färdvägen drog vi iväg. Ut ur stan och iväg mot Värmdö. Trajan gick otroligt bra. Det här var första längre turen efter motorrenoveringen. Nu sitter det Hyde halvrejskammar och en Morgosats på motorn och toppen är portad lite grann och den går asbra. Möjligen går den lite fett men det får jag fixa till våren.

Grussprätt och köttbullar

Ute på Värmdö snurrar vi runt på otroligt fina småvägar och åker till och med lite grusväg. Trajan sprätter grus och alla timmar i garaget är glömda. Sen kommer vi fram till ett fik vid havet där dom lyckades utfodra allihop utan alltför långa väntetider. Dom måste ha haft ett jättegäng med färdiggjorda köttbullsmackor, pluspoäng.

Varning för vrid

Efter lite mat, ljug och skrävel var det dags att sparka igång igen. På hemvägen sitter jag och funderar på skicket på transkedjan. Eftersom vridet är så enormt blir jag lite orolig att transkedjan ska gå av och förstöra motorblocket. Det får nog bli ny transkedja och drev eller kanske en belt. Utgifterna tar aldrig slut…

Summa summarum

Summa summarum en fantastisk åktur med fina vägval. Det var en hel del fina hojar med, tex. en flat-track Traja, ett 10-tal 60-tals Trajor, en kanonfin 50-tals AJS twin, några Norton och en Guzzi V11. Totalt var det kanske 30-40 hojar, mest nya, mycket Hinkley. Medelåldern hos förarna var hög och stämningen trevlig.

/ Magnus Glad


Samling Lindhagensplan

Samlig Lindhagensplan

Gammal Bonnie, ny...

Gammal Bonnie, ny "Bonnie"

Avgasningens yngsta förare

Avgasningens yngsta förare

Traja Chopper

Traja-chopper