hem / Höstavgasning/rally 14 oktober 2006

Höstavgasning/rally 2006

Hojstatistik (ungefärlig)

Hojmärke Antal
Triumph 13
Norton 2
Honda 750 2
AJS 1
H-D-soffa 1
H-D Sportster 1
Ducati 1
Övriga 3

 

Ni som var med och körde får gärna skriva något i Gästboken >>

Mer om Höstavgasningen...

 

Roadkill BBQ

Det började bra, redan strax utanför Stockholm springer en räv över E4:an precis framför oss. Den hoppar över betongräcket till motgående körfil och en V70 krossar skallen på räven. Perfa tänkte Byström, inga kroppsskador, bara mosat huvud, den blir fin att grilla. Byström gör en tvärnit, så gott det nu går med Norton trumbromsar, hoppar över betongräcket och greppar räven, hoppar tillbaka och slänger den över bönpallen och gasar ikapp.

"Genom södertälje ligger jag strax bakom den giftgröna Metissetrajan och njuter av det akustiska fenomen som uppstår när två likadana motorer körs på nästan samma varvtal."

Vid uppsamlingsplatsen på macken i Södertälje följer sen en förvirrad konversation med expediten där vi försöker få tips på vilka kryddor som går bra till helstekt räv. Det visar sig att hon har noll koll. Nåväl, vi köper lite svartpeppar och gasar vidare. Nästa stopp är Nykvarn där två ombyggda Trajor väntar på oss. En gul Bustraja och en grodgrön Scramblertraja.

Elektronik fixar sig alltid

När vi sen kör in i dom mörka skogarna utanför Nykvarn slår jag på lyset på min Traja. Eldslågor slår ut ur lykthuset och hojen tvärdör. Inget allvarligt, bort med alla brända kablar, koppla Boyertändningen direkt på alternatorn och använda Zenerdioden som likriktare och kicka igång.

Vid en vik i sjön Yngern

Vi fortsätter allt djupare in i skogen och stannar till vid en vik i sjön Yngern. Några fixar ved och tänder en brasa. Någon flår räven och någon annan fixar en grillställning. Efter en stund smaskar vi räv allihop. Mankan tar hand om rävskinnet och Klara gömmer undan några benbitar till bulldogg-Anita.

Efter maten väljer vi ut godbitarna

Efter maten granskar vi alla hojar och väljer ut godbitarna. Den gröna Scramblertrajan är förstås skitsnygg, likaså Metissetrajan. För övrigt kan man nämna en 60-tals traja och en 70-talstraja, bägge i gott skick, en 50-talstraja i orört bruksskick och en 50-talstraja i rört bruksskick, två Nortoncaferäsrar, en Ducce 860 och en AJS-twin i nyskick. Någon hoj hade väldigt många cylindrar, jag tappade räkningen vid 5. Hur lång tid tar det att justera ventilerna på en sådan hoj?

Hemfärden i solsken och vacker höstnatur

Hemfärden sker i solsken och vacker höstnatur. Genom södertälje ligger jag strax bakom den giftgröna Metissetrajan och njuter av det akustiska fenomen som uppstår när två likadana motorer körs på nästan samma varvtal. Det blir någon slags svävningseffekt av motorljuden och det blir en surrealistisk upplevelse inne i hjälmen.

/ Glad

 

Mer om Höstavgasningen här

 

Mange Bytsröm byter glödis

Triumph chopper

Halsduk på!

Christians Triumph Metisse

Triumph

Janis, Micke och Byström

Amadeus Norton Commando

Glad el...

Sixten och Angelica Thunderbird -55

Christian och Mille. Juryns val 2006

Baren...

www.ladanmc.com