Hem / Höstavgasning 2007

Utan backspegel i Roslagen

Det kan ibland vara bra med backspeglar att titta i och se vad som har hänt under året och summera hur det gick. Hojsäsongen 2007 var ett ordentligt hektiskt år för Lådan MC.

Vi gjorde tillsammans med Lambrettaklubben ett lyckat första Rockers vs Mods. Några medlemmar flydde den regniga svenska sommaren för längre hojturer nere på kontinenten, längst bort åkte Ricard som också körde den äldsta motorcykeln, en Tribsa (med flintamotor), ner till Italien.

Dessutom har det byggts och renoverats flitigt i garaget, värt att nämna är såklart att Mankan vann pris för sin Thunderbird på Norrtälje CBS, Jens fick fart på Dappen och Glad färdigställde en läcker traja i Caféracerstil.

En bra avslutning på säsongen är som alltid den årliga höstavgasningen. Återigen samlas vi, Lådan MC med vänner, på macken vid Lindhagensplan en kylig men klar lördagsmorgon i oktober för att åka motorcykel tillsammans. I år är det jag som har lagt upp resrutten och vi bestämmer att jag ska ta täten.

Det borde inte vara några problem tänker jag och gasar på över Tranebergsbron via Kista mot Sollentuna. Det är nu det slår mig hur bra det kan vara med backspeglar. Eftersom jag inte har monterat några speglar på min motorcykel, det är ju snyggare utan, så tappar jag naturligtvis ganska kvickt bort hela kortegen och finner mig köra i ensamt majestät när jag vänder på huvudet efter en stunds körning. Hmm, borde ha tänkt på det.

Nåväl, vi återfinner varandra igen vid bilprovningen i Sollentuna och fortsätter norrut på slingriga vägar mellan hästhagar genom den lantliga idyllen mot Vallentuna.

När vi senare korsar norrtäljevägen är det dags för en fika. Hungriga och frusna intar vi Brottby café och de två som jobbar där gör en heroisk insats med att snabbt och utan att ha blivit förvarnade servera oss nära 30 personer allsköns läckerheter som pizza, hamburgare, bräckt skinka och pyttipanna.

Våra hojar väcker naturligtvis berättigad uppmärksamhet bland ortsbefolkningen på parkeringen utanför och vi får många uppskattande kommentarer. Vi räknar till 26 fordon varav merparten är av äldre modell och i huvudsak av engelsk tillverkning.

Vi fortsätter färden genom södra Roslagens vackra landskap på guldgänsande frostfuktiga vägar i den lågt stående solens ljus och letar oss så småningom hem mot staden igen.

Nu återstår bara service och underhåll. Kanske också någon utseendemässig förbättring av hojen till nästa år bara för att jag inte kan låta bli. Jag önskar alla en lyckad garagesäsong.

 

/ Janne

Foto: Micke Högtröm


Grötfrukost förlänger säsongen...

Höstavgasningen ska vara en punkt. Men i år blev det varmare istället för kallare efter Höstavgasningen. Trots att vi förlade avgasningen vid ett senare datum.

För att ta vara på de sista dagarna körde vi tillsammans med Ton-up Stockholm några snabbt sammankallde grötfrukostträffar på Giffys - fiket på Hornsgatan. Samling redan kl. 7, en god och rejäl frukost och därefter skilda vägar till jobbet. Det fortsätter vi med i vår!

/ Magnus

DSCF2576.JPG
DSCF2551.JPG
DSCF2566.JPG
DSCF2536.JPG
DSCF2546.JPG
DSCF2552.JPG
DSCF2553.JPG
DSCF2524.JPG
DSCF2570.JPG
DSCF2543.JPG
DSCF2522.JPG
DSCF2565.JPG
DSCF2564.JPG
DSCF2558.JPG
DSCF2525.JPG
DSCF2528.JPG
DSCF2578.JPG
DSCF2542.JPG
DSCF2577.JPG
DSCF2526.JPG
DSCF2537.JPG
DSCF2532.JPG
DSCF2530.JPG
DSCF2547.JPG
DSCF2539.JPG
DSCF2574.JPG
DSCF2572.JPG
DSCF2568.JPG