Lådan Trial och Höstavgasning

Lördagen den 14 oktober föll ett lätt regn över ett disigt Stockholm. Tävlingsledningen träffades tidigt på morgonkvisten i garaget. Servicepersonalen packade bilarna med grill, käk, kaffe, partytält, bord och stolar m.m. och styrde ut mot Ekerö för att slå upp baslägret.

Samling vid Lindhagensplan
Perre, Mankan/Klara och Tompa for ned till Lindhagensplan för att möta upp eventuella deltagare. När klockan var strax efter elva hade 14 åksugna maskiner samlats. Bland deltagarna syntes några klubbrepresentanter från Brryds, Whotan och Aspes. Jonasito och Jan-Åke tillförde vår tävling amerikanskt muller med sina Harleys. De satte snart upp och följde Roadcaptain-Perre mot - för de flesta - okänt mål.

Singing Detective och dån i backen
Medan gänget fick sig en trevlig tur ut på öarna på upptorkande vägar så fixade funktionärsstaben upp start/målplats på Färentuna kyrkas parkeringsplats. Bula gav sig ut med pilar för att märka ut routen - Sånga/Säby-svängen.

Vi hann precis få igång "erzatz-resgrammofonen", en bandare med musiken från "The Singing Detective" då det dånade till bort i backen ned mot kyrkan. En vacker klunga motorcyklar kom sakta drivande och styrde in i depån. Efter en stunds avkoppling var det så Trialdags!

 

Idealtidsrejs
Trialen handlade om att två gånger köra en runda på ca.en och en halv mil och försöka pricka sin egen tid. Klockor och mobiler omhändertogs och instrumentering på hojar plomberades med gaffatejp. Tillförlitligheten som skulle testas var alltså mest folks förmåga att känna sin hoj och sina farter.

Snart vinkades ekipagen iväg. Det enda missödet som inträffade var ett stycke vält häst, men det tycktes inte vara någon fara med vare sig häst eller ryttare enligt efterföljande förare.

Korv, kaffe och ciggarer
Under pausen mellan de två heaten avnjöts korv, kaffe och cigarrer.
Solen tittade fram och andra rundan inleddes. Lasse Blåhjälm bjöd på en vacker målgång då han liggande över styret fräste förbi mållinjen och fortsatte långt, långt upp i backen.

En strid på kniven
Tider klockades, spänningen ökade. Jonas tycktes mer eller mindre strunta i själva tävlingen och drog till med en snabbaste repa (!?). Då både Christoffer från Aspes och Sigge/Angelica klippte till med en tid dryga tre sekunder från sin idealtid gick det hela gå till matematik i den högre skolan. Hundradelar skulle räknas. Efter en stunds dividerande fram och tillbaka kom så slutresultatet: Sigge tog hem segern med 22 hundradelars marginal!

 


Hemfärd och bankett
Efter att ha fått meddelande om att banketten i garaget skulle börja halv nio tycktes alla nöjda och började äntra sina maskiner för återfärd. Vi rev depån på tio minuter och gav oss av efter dem.

Kvällens bankett/barhäng var en trivsam afton med prisutdelning och allmänt Halliballoo. Extrapriser - utöver 1:an, 2:an och 3:an - gavs till Jonas för snabbaste, Mankan för tidsenligaste klädsel och Mange Byström - som fick ett skumgummi-sittunderlag att stoppa innanför tröjan när det blir kallt. Petter från Aspes nöp ett "speziale-bira-pris" för att ha lyckats vräka omkull en häst (!). Dock avstod han priset på grund av chaufförskap.

Tack till alla
Tack alla Ni som var med och gjorde denna dag till en sån schysst dag! Vem vet, vi kanske kör en repris nästa år.

Ett stort tack till Danne och Patrik som hjälpte till under hela dagen och fixade fina priser som gjorde att vi kunde raljera över våra sponsorer, såsom Microsoft, Philips, Guinness och SF. (Ja, Perre ordnade med SF genom Katta…om nu rätt ska vara rätt!). Tack!Lådan MC / Mille m.book@swipnet.se

 

JanÅke och Tobbe klara för start


Klara och TR5 Råttan


Kustom Perre och hans skjutande föredetta Trophy


Försegling av mätare.

Titta på fler bilder