Hem / Midnattsrally 29 juni 2007

Midnattsrally 29 juni 2007

Midnattsrally 2007, det 7:e midnattsrallyt sedan starten 2001. Det är en vacker sommarkväll och väderrapporten ser lovande ut inför natten. 12 hugade rallydeltagare har traditionsenligt samlats vid Shellmacken, Lindhagensplan kl. 22 och som vanligt skruvas det in i det sista.

Förra året åkte jag med ett sporadiskt fungerande lyse. Nu är generatorn omlindad och K-tec-regulatorn är utbytt mot en Podtronic bara någon dag innan Midnattsrallyt. Spännande.

12 hugade rallydeltagare har traditionsenligt samlats vi vid Shellmacken, Lindhagensplan kl. 22 och som vanligt skruvas det in i det sista. Efter att glödlampor och packning kontrollerats bär det av. Vi har bestämt oss för den klassiska midnattsrutten - Upplands Väsby, Rosersberg, Märsta, Gamla Uppsalavägen, Uppsala, väg 55 mot Enköping, grillstopp strax intill Ekolssundsbron och sedan hem till Stockholm i gryningen.

I Upplands Väsby blir det ett kort tankstopp och någon köper en extra glödis. Peter som egentligen ska hem och sova bestämmer sig för att följa med hela varvet. Vi sätter av mot Uppsala. Det börjar skymma ordentligt och hojarna går fint i den svala luften.

Handpåläggning

När vi svänger av mot Uppsala har Kyles Commando visat tecken på viss ohälsa. Vi stannar till på en grusplan och ägnar oss åt healing. Commandon puttrar igång. Vi tar oss in i Uppsala och stannar för en bensträckare utanför Uppsala domkyrka. Klockan måste vara runt tolv halvett men det är svårt att avgöra. Himlen är nog ovanligt ljus i natt.

Commandon är fortsatt i dåligt skick. Lite mer handpåläggning. På puben alldeles bredvid ropar man ut sista beställningen och strax efter ramlar gästerna ut. Vinglig hemgång. Vi sparkar igång hojarna och brakar genom stan ut mot 55:an.

Sov gott...

Vattnet ligger stilla vid grillplatsen. Vi får fyr på brasa och engångsgrillar. På med extratröjan och värmen kommer långsamt tillbaka. Christian berättar om när han fyllde en luftmadrass med pyspunka från hojens avgasrör. Så bra har han aldrig sovit. Mange berättade om Brittirallyt. Hojar, rocknroll öl, avkörda beltdrives, kalla finska nätter och frusna spanjorer utan liggunderlag...

En halvtimme räcker

Det blir aldrig mörkt i natt. Den klara himlen går bara från ljusblått till mörkblått för att sedan bli ljusare igen. Vi bryter upp. Hemfärden är fantastisk. Morgondimmorna, soluppgången, dofterna.

Klockan är 6 när jag och Glad parkerar på klubben. Jag vet att huvudet och kroppen kommer att kännas som efter en rejäl partykväll efter att jag sovit till 11. Värre är det för Glad som bara har en halvtimmes sömn framför sig innan hans lilla dotter kommer att väcka honom...

Vi 12 som körde....

 

Magnus G Triumph TSS
Magnus B Triumph TR5
Roger Triumph Hinckley
Benny Triumph Trident
Christian Triumph Metisse
Kyle Norton Commando
Magnus B Norton Atlas
Janis AJS
Tommy Honda CB Café
Erka Triumph, Hinckley Bonnie
Peter Triumph Bonneville
Micke Triumph, Hinckley Bonnie

 

/ Mankan

midnatt-2007-002.jpg
midnatt-2007-004.jpg
midnatt-2007-006.jpg
midnatt-2007-007.jpg
midnatt-2007-005.jpg
midnatt-2007-001.jpg
midnatt-2007-003.jpg