hem / Midnattsrally A 11/6 2004

Midnattsrally A 11/6 2004

Äntligen är den här, kvällen då ett av årets höjdpunkter äger rum, Midnattsrallyt. Eller Midnattsrallyt A, rallyt som alltid går det första utlysta datumet oavsett vilket väder som råder.

Midnattsrally A 2004Det är viktigt att poängtera att ingen skall tvinga någon annan att delta, man deltar när man känner sig mogen och det är helt upp till var och en att känna att det är dags. Många talar om att de har gjort det, utan att de verkligen har gjort det. Så om man nu inte är mogen så är det absolut inget att skämmas för, det är ingen brådska. En dag vaknar man upp och känner att nu är det dags, man känner att man är mogen och känner sig s äker på sig själv, först då är det dags.

Om man inte har den rätta känslan finns det risk att Midnattsrallyt inte blir den underbara resa som man legat vaken om nätterna och tänkt på, den fantastiska Midnattsrallydröm som man har vaknat upp svettig och andfådd från i svala vårnätter. Här är i alla fall ett litet referat från årets Midnattsrally A.

Diverse naturkatastrofer förutspådda av SMHI

Moln över mellansverige
Perfekta förhållanden för rain-crousing!

Som vanligt såg väderutsikterna inte vidare bra ut och redan på förmiddagen började olyckskorparna kraxa : - Det blir inget, åska och driv-is. - Hagelskurar med hagel stora som folkvagnsbussar. - Vi tar det nästa helg.

Diverse naturkatastrofer lär vara förutspådda av SMHI, naturkatastofer som skulle få vilket katastroffilmsmanusförfattare att bli grön av avund. Själv har jag givetvis studerat Aftonbladets vädersidor på webben, satellitbilder och radarbilder har detaljstuderats, det ser ut att kunna ordna sig.

Norton Atlasen har tvättats vaxats och polerats, den vattentäta säcken har packats. Vid sextiden börjar det att åska och ösregna, jag kastade snabbt en presenning över Atlasen, fyller på olja i oljetank och växellåda. Redan en timme senare börjar det ljusna och fåglarna kvittrar sina visor för att helga vädergudarna.

Klockan 21:00 börjar det dugga igen så jag beslutar mig för att köra med regnställ. Packar ned toalettartiklar, en kvarting whisky, extrakläder och lakan i säcken, man vet ju aldrig var man hamnar en kväll som denna. Spänner fast säcken på limpan och klär mig, Helly-Hansen underställ, tröja, fleece, skinnjacka och regnställ, gula glasögon.

Redan svettig är det dags att starta, koncentration, ett djupt andetag, hoppa upp och stampa till med beslutsamhet, tvärnit, Atlasen sparkar tillbaka, skönt, var lite orolig för tändningen men det här verkar OK. Ett försök till och Atlasen går igång med ett vrål, Dunstall megafonen mullrar fint. 1:ans växel rasslar in, puttrar sakta iväg på gatan, tar mig snabbt till Häradsvägen, det har börjat regna nu.

Stegar snabbt igenom växlarna och marschar fram på 4:an växel med väl tilltagen hastighet. Luften känns härligt ren efter åskvädret, kall och fuktig, motorn är extra pigg. Från den varma asfalten reser sig dimma, stämningen är sagolik. Första bromsprovet, en bil skall svänga vänster, jag försöker bromsa, noll bromsverkan! Får kasta mig åt höger och köra om bilen på insidan. Varför blir det alltid så här när det regnar? Efter incidenten provbromsar jag lite till, och bromsarna övergår till att bli väldigt bra, de låser snabbt och effektivt bakhjulet, John Tickle framnavet fungerar väldigt kontrollerat och fint.

Perfekta förhållanden för rain-crousing

Ut på E4:an, nu har det börjat regna ordentligt MacAdam däcken plöjer fåror i vattnet på vägen, regnet piskar i ansiktet, jag är glad att jag tog regnstället men jag är redan genomsur om fötterna. I norra horisonten är himlen alldeles klar och röd, jag känner mig lugn, det här kommer att bli en underbar natt.

Perfekta förhållanden för rain-crousing, d.v.s kryssning mellan regnskurarna, man låter helt enkelt vädergudarna bestämma vart man åker. Det har varit mer regel än undantag att det blir så när det gäller Midnattsrallyn.

När Jag, Nisse, Jan-Åke och Mats leddes av vädergudarna till en perfekt glödbädd vid Ekolsund där vi grillade och ljög. Eller förra året när Mankan och jag hamnade vid Uppsala högar där vi också grillade korv.

Man kan få uppleva de mest fantastiska himlafenomen både vid solnedgång och gryningar när det är lite ostadigt. Jag hoppas få uppleva den meditativa stämmning som uppstår efter några timmar på mc:n i natten, människa och maskin blir till ett.

Vid Lindhagensplan är det tomt

Motorns vibrationer fortplantar sig genom ramen och blir till ett med mitt centrala nervsystem. "Good Vibrations", är det det här Brian Wilson menar? Vid Lindhagensplan är det ingen ansamling av motorcyklar, ingen har kommit fast klockan är 22:00. Jag tankar hojen och tar en kopp kaffe, det regnar ymnigt. Kvart över tio är det fortfarande ingen som kommit, jag börjar ana att man har valt att ägna sig år världsliga saker som att sitta och svulla i sig bärnä* framför dumburken och bevittna när Robinson Robban och farmen Linda tävlar i urblåsthet.

Och sedan börjar fotbolls tävlingarna i Portugal, ojojoj, där narkotika påverkade karlar med lustiga frisyrer springer omkring i sina kortbyxor på en gräsplan och sparkar på en boll. Sjukskrivningar och chips försäljning kommer att skjuta i höjden, svindyrt för samhället! Tacka vet jag motorsport.

Detta är alltså ett nytt lågvattenmärke, det har alltid varit minst 2 deltagare i Midnattsrallyt A. Har antalet A åkare minskat? Ja, antagligen, om trenden håller i sig kanske det är noll som åker nästa år.

Det bär av norrut

Ljusnande horisont?Nog om detta, tillbaka till Midnattsrallyt A 2004. Då är det bara att ge sig av, kickar och beger mig ut i regnet, norrut blir det! Kanske Norrtälje, vi får se. Redan i Järva krog har det slutar att regna, det ser ut som att man skall dra sig utåt kusten, svänger av mot Sollentuna. Jag åker förbi Edsbacka krog och funderar om dom har fina salamisar där, hur dom ser ut och hur dom smakar.

Siktar in mig på en spricka i molntäcket och ser en härlig tur efter kusten framför mig, kanske till Norrtälje eller kanske Knutby, havet brukar kunna hålla regnet ifrån sig. Kultur sprids i den svala sommarnatten, en dovt mullrande sång med ursprung från en svunnen tid. Kultur lika viktig som Huddinges folkdräkt, designad av kyrkoherde Carl Fromén 1944.

Kultur från tiden innan pulverbärnän, kultur från tiden innan transistorn som gjorde att musik inte lät lika vackert längre och som gjorde det möjligt för den japanska industrin att tillverka billiga motorcyklar. Transistorn! roten till allt elände. Kultur från en tid då ärlighet var ett positivt laddat ord och inte ett ord synonymt med dumhet.

I Djursholms centrum slänger ungdomarna lystna blickar efter mig

Mange Byström, Norton Atlas - ende deltagare Midnattsrally A 2004Tekniskt magasin, ovala kugghjul, helt otroligt, trioder, anoder, man borde helt enkelt få kulturbidrag. Åker mot Djursholm, i Djursholms centrum slänger ungdomarna lystna blickar efter mig när jag ger full gas. Här bor det folk med stil, det står säkert en handfull Manx:ar, kompressormatade Velocetter e.t.c i var och vartannat garage här.

Konstigt att inte fler är ute en kväll som denna, dom har förmodligen gett sig av till Nordkap eller Franska rivieran på sina gamla rariteter. Fortsätter ut efter vattnet på Strandvägen, himlen är röd på vissa ställen och speglar sig i vattnet.

För en stund tappar jag bort sprickan i molntäcket

Det har börjat regna igen, för en stund tappar jag bort sprickan i molntäcket, men den dyker snart upp i nordöst. Av någon konstig anledning ser sprickan i molntäcket ut att bli mindre. Vad kan det här betyda? Vad vill vädrets makter? Vart är jag på väg? Är det någon som håller på att rea ut ett gammalt lager Dunstall delar någonstans? Är det dit jag är på väg?

Jag lämnar Djursholm bakom mig, näsduken jag knutit för ansiktet har nästan torkat. Det stiger fortfarande dimma från den varma vägbanan. Näsby park, Viggbyholm och slutligen Hägernäs, jag åker ned till vattnet vrider av tändningen.

Det var alltså hit jag skulle, har vädret gäckat mig? Nu är himlen alldeles svart, regnet öser ned. Sätter fyr på mini-trangia köket och värmer på gulashsoppa som värmer fint i magen, tar en klunk alkoholfri punsch. I diket ser jag något som blänker, jag böjer mig ned och tittar, ett kromat böjt rör. Är det ett avgassystem som sticker upp? Är det någon som har grävt ned sin gamla klenod här? Jag slänger mig ned på knä och börjar ivrigt gräva med mina bara fingrar, kladdig kall lera, blixtar och dunder, regnet öser ned. Jag gräver och gräver, i blixtarnas sken ser jag att det är en gammal handukstork, dags att åka hem.

Ner med trangiaköket, på med hjälm och på med hanskarna på mina leriga händer. Gränslar Altlasen, kickar, i med ettan å iväg som ett skott. Ut på E18, regnet öser ned, vattnet sprutar, Roslagstull, Norrtull, Fridhemsplan, ut på Essingeleden, E4:an, av i Segeltorp, mot Huddinge, hemma på ett kick.

B-åkarna har sedan länge dörnat in framför sina kära teveapparater

Liggande i ett varmt bad skaldar jag euforiskt "Bättre kicka i väta än att aldrig se den sol som i gryningen visar sin varma skiva efter en våt natt".

B åkarna har sedan länge dörnat in framför sina kära teveapparater, skrålandes "snart så är det fredag då försöker vi igen". Bärnän har torkat i mungipan och glänser i ljuset från teven som står och brusar. B åkarna har ett leende på läpparna, de drömmer, drömmer om att de åker Midnattsrallyt A. Men vid fem-tiden vaknar de upp, förtvivlade över att det bara var en våt dröm. Men ta det bara lugnt, det kommer en tid när ni också fått den mognad som är en förutsättning för att förverkliga denna underbara dröm.

Cheers Magnus B. medl. 43 Kolva Motorheads

 

* Bärnä = typ dåliga saker som bearnaissås och dyl.

 

Goda utsikter för en riktigt fin kväll.

Goda utsikter för en fin kväll för Midnattsrally!

 

Dimman lättar...

 

www.ladanmc.com