Lådan MCs midnattsrally juni 2001

Samling vid Lindhagensplan, Stockholm

-Fan va häftigt! Mange och jag var ute och körde hoj i sommarnatten i onsdags, rakt in i soluppgången. Vi borde dra ihop ett gäng, åka en runda, grilla när det är som mörkast för att sedan mullra fram i gryningsljuset! Det är Nisse i telefon och han är eld och lågor.

Vi bestämmer oss för att ringa och mejla runt till alla hojåkare vi känner, be dom se över elsystem, kontrollera hel- och halvljus och hålla tummarna för bra väder till helgen. Vi ska köra ett midnattsrally, "lilla mälaren runt", med start kl 22.00 och hemgång runt kl 5!

Fredag 29 juni samlas ett (litet) gäng hugade nattfarare. Runt halv elva kickar vi igång och kör snabbt ut genom stan. Rutten är "lilla mälaren runt" d.v.s gamla Södertäljevägen, Strängnäs, Enköping, Stockholm.

Mörker och rådjur
Det blir snabbt mörkare och när vi stannar för att sträcka på benen strax utanför Mariefred är det kolsvart. Någonstans mellan Mariefred och Strängnäs studsar ett rådjur upp framför mig, rådjursrumpan snuddar vid framhjulet. Ruggigt!

Vid Kilenkorset möter Urban upp med silverdoggen och efter en stund kommer även Benny på sin traja-chopper. Benny kom iväg lite senare från stan och har eldat på för att komma ikapp.

Grill bakom en lada i Enköping
Klockan är ungefär ett när vi börjar leta grillplats. Tyvärr hade vi rekat för dåligt och vi hittade aldrig till den fina badplats, som Mankan, Jocke och Bula besökt efter Mälaren Runt något år, där vi tänkt grilla.

Vi tar istället av på en liten väg och hamnar på en mindre mysig grusplätt bakom en lada, mitt på en åker strax utanför Enköping. Det är kanske inte så fint som vi tänkt men det får duga. Vi tänder engångsgrillarna och plockar fram kaffetermosarna. Det är fint med bratwurst, kaffe och cigarr i svensk sommarnatt.

In i ett sovande Enköping
Det dröjer inte länge innan det börjar ljusna. Vi plockar snabbt ihop, städar efter oss och sparkar igång hojarna. Urban vänder näsan hemåt och vi andra styr in mot ett sovande Enköping. Enköping sover så när som på några sena festprissar som vinglar hemåt.

I tät klunga smattrar vi hemåt i gryningen. Luften är sval och lite fuktig. Den som ligger i täten känner doften av jord och gräs, den som ligger lite efter känner doften av gammal motorcykel.

En känsla svår att beskriva infinner sig. Som att flyga hoj i en såpbubbla. Morgonluften är fylld till bredden med sommar. Underbart!

// Magnus


Vi gör om det 2002
Vi har bestämt oss för att köra ett midnattsrally nästa år oxå. Det blir runt midsommar, när nätterna är som kortast. Då med ett väl kollat grillställe på en vacker plats.

Vill du följa med? Skicka oss ett mail så får du veta när det är dags att stå stand-by.

happytriumph@telia.com

 

 

 

Dopa din hoj!

Nisse hävdar med bestämdhet att hans B33 går fan så mycket bättre med en väl uppmätt dos TriPak i tanken. För att bevisa undermedlets verkan pytsar han här i rätt antal mililiter i Mankans TR5a - från sänke till raket på en minut!

Silverdog

Urbans Silverdog

Bensträckare utanför Mariefred
Bensträckare strax utanför Mariefred. Mange Byströms B33a närmast.

Grill utanför Enköping

Grill, kaffe och cigarr när det är som mörkast. En timme till gyning.

Bleka engelska ljus i Enköping