Hem / Classic Racing, Sviestad, Linköping

Classic Racing, Sviestad - Linköping 2007

Sista helgen på semestern var det dags  att åka ner och stötta Bula och Sixten på Sviesta utanför Linköping.

Jag och Thomas drog ner på torsdag kväll för att ge oss själva lite sovmorgon på fredagen. Vi landade vid elvatiden på kvällen och lyckades sätta upp tältet  innan det stora regnet,  som har förföljt oss denna kalla sommar, återigen piskade marken. Nöjda med detta  sökte vi upp Bula, Sigge och Conny och stärkte oss  med några pilsner och lyssnade på taktiksnacket.

Teamet verkar laddat för uppgiften och vi beundrar den nylackade hojen  i  triumphblått och vitt. Extra läckert att spara en del av tanken olackad så att man ser att det är en alutank. Den klart snyggaste hojen i sviesta är vi alla rörande överens om. Det känns som att vi har ett vinnarlag framför oss.

Fredagsmorgonen lovade gott med uppehåll i en stilla gryning, dagen fick en perfekt start med kaffe och äggmacka i fiket. Det är en skönt familjär stämning i depåområdet, alla känner alla och barnen får chansen att träffa kompisarna igen och hojar runt på gokartbanan med sina trampcyklar.

Men nu började dramatiken på riktigt, och en hel del tekniska bekymmer. På tidsträningen hade man problem med inställningen på förgasaren som gjorde att det inte gick att köra för fullt. Regnet gjorde att banan var hal och visiret immade igen så att Bula fick gå in i depån och byta hjälm.

Under ett av varven fick ramen ett brott som svetsades med lånad utrustning från ett av de finska teamen på plats. Växellådan krånglade så att Bula tappade tid i utgången på kurvorna.  Det är klart äventyligt att tävla med en triumph från 1957. 

Mellan varje lopp samlades folk runt tältet och kom med goda råd om allt från förgasarmunstycken till dekaltrim, medan Sixten fundersamt puffade på sin pipa.

Hur gick racingen då? Bula kvalade in som nummer 32 i första tävlingen på lördagen och slutade som nummer 21. Under söndagens tävling gick det lite bättre och han kom in som nummer 19.

/ Janne

racing3.JPG
racing7.JPG
racing5.JPG
racing1.JPG
racing2.JPG
racing4.JPG