kultur/gentlemens machines

Gentlemens Machines

Gentlemens Machines, ett hojgalleri för hojar vi gillar. Självklart med rejäl spännvidd, från originalhoj till chopper, från brukshoj till perverst välputsad showvinnare. Allt har ju sin tid - chopper har sin tid, original har sin tid, café-racer har sin tid, Triumph -alltid.


Kenneths snabba Triton
Kenneth har kört hoj sedan 60-talet. Från Silverpil till Norton Atlas, till japanskt med egenhändigt monterad turbo. Tritonen har han haft sedan -85. Idag delar trajan garaget med till-jobbet-hojen BMW 1100s. Men BMWn skiter vi här - här är Kenneths Triton!


Tobbes Thunderbird 52
Triumph Thunderbird från tidigt femtiotal är en av världens vackraste motorcyklar, kanske den vackraste. Tobbe hittade sin skönhet på Uppsala-slätten. Trots att åskfågeln gick rumpigt och säljaren vägrade pruta, gjorde Tobbe affär. Han var betagen av hojens skönhet och han gjorde rätt!

Tobbes Thunderbird

Urbans Silverdog
För några år sedan var Silverdog röd och presenterades i MCM som "red dog". I sin nuvarande version, tredje i ordningen, är hojen helt i silver men det är mer än bara ny lack. "Det är först nu som jag tycker att den är så kompromisslös i form och funktion som jag ville ha den från början".

Silverdog