hojarna / Mankans chopper

"..motorn var slut, ramrören runt styrhuvudet var maskerade med plåtar och spackel, mustangtanken låg högt på ramen.."

agnus köpte hojen som knappt fungerande tidigt åttitalsbygge, dvs motorn var slut, ramrören runt styrhuvudet var maskerade med plåtar och spackel, mustangtanken låg högt på ramen och det lilla ryggstödet höll fast en bakskärm med fel radie. Men priset var relativt lågt och han ville ju ha en traja-chopper.

Eftersom cykeln saknade laddning och diverse andra delar blev det en tur till London. Efter att besökt ett flertal Triumphhandlare runt om i stan hittades en nygjuten alternatorkåpa hos Richard Hacker, fin- fint! Motorn som i princip var slut renoverades av Sixtens Mc-delar.

Vintern 96-97 var det dags för total ombyggnad: ramen från en TR5 -56 försågs med ny stelhäck och styrhuvudet vinklades ut 45 grader.
Gaffeln kommer från en Yamaha XT och framhjulet från en H-D. Oljeburken är tillverkad av Alu-Cars i Finspång, bensintanken kommer från en 60-tals Bonneville, avgasrören är hemgjorda och bakskärmen ordentligt kortad.

Motorn, från T110 -58 fick nya kammar. I transen sitter numera en belt från Tony Hayward och kopplingen har SRM:s nållagrade tryckplatta i aluminium. Instrumenteringen består av en SIGMA cykeldator.

1999 hände inte mycket, men under våren införskaffades en SU-förgasare och hojen har fungerat utmärkt med den hela sommaren. Det har funnits planer på ett nytt avgassystem men det får vänta. Särskilt nu när Mankan köpt ett flinta-objekt, en TR5:a. Det ska bli en hoj att skjutsa på.


Mankans traja, Strängnäs Bikeshow 99