"..Tanken var att klubben skulle använda hojen som utgångspunkt för en budgetbyggd racer..."

åttan köptes som ett objekt, en hoper delar av olika ursprung. Men motorn hade matching numbers och priset var väl okej (fast alla gamla hojar som inte går eller sitter ihop är i allmänhet på tok för dyra).

Tanken var att klubben skulle använda hojen som utgångspunkt för en budgetbyggd racer. Ganska snart insåg vi att det skulle kosta alldeles för mycket att få cykeln i rejsbart skick. Det finns inga budgetracers!

Mankan köpte loss hojen med en idé om att snabbt och billligt sätta ihop en fungerande, originalliknande hoj av delarna. Den skulle inte få kosta en krona utseendemässigt. Alla surt ihopsparade slantar skulle istället användas till att få hojen att fungera. Det skulle bli ett billigt projket, en budget hoj.

Motorn har fått nya lager, borrats och försetts med Bulas beg kolvar (dom blev över när han och Sigge petade i högkomps dito i sin ravermotor). Växlelådan fick nya lager, en ny mainshaft och en ny gavel då den befintliga var spräckt.

Nya delar som bara tvungna att införskaffas: styret, ett Enfield crosstyre med fågelpinne (dyrt!), tankemblem (ändå dyrare!), Hagon stötdämpare (Hylsor ska på), däck (Dunlop K70 vad annars).

I slutändan blev det trots allt dyrt som fan. Det verkar inte spela någon roll om man skiter i hur bitarna ser ut bara dom går att använda - det kostar skjortan ändå.

Det finns INGA budgethojar, i alla fall inte från 50-talet!

 2003 Nedbockat styre, tillbakaflyttade fotpinnar - TR-5R.

 

Om du har original luftfilter (det som sitter bakom oljeburken) passar det perfekt att använda hålet i ramen som låshållare! I alla fall om man har turen att äga ett Abus Granit med ca 10 år på nacken.Dom nyare är bredare och då passar det inte.