Lådan MC Racing Team

Full fart på Sviestad 2001

Triumph Trophy TR-5 som roadracer
Triumph TR-5 är inte den modell i Triumphs breda modellflora man först tänker på när det gäller historisk roadracing. Motorcykeln var ju tänkt att gå som arbetshäst off-road när det begav sig, med långslagig, lågkompad motor, körd på lågvarv och mellanregister.

Mitt intresse för Classic roadracing startade sommaren 96. Jag och några polare svängde förbi års racet i Linköping på väg hem från en Danmark semester. Det blev kärlek vid första ögonkastet!

Redan där väcktes tanken att bygga om min gamla TR-5 till en racermotorcykel. Hojen var redan en café racer så steget skulle inte vara så långt (trodde jag) att bygga om den till en helracer.

Efter ett beslut sommarn 1999 att trimma motorn och testa den på bana förvandlades TR-5:an till en racer motorcykel (version 1) vintern 1999-2000.

Liksom de flesta andra racers i Classic är TR-5:an en ombyggd gathoj vilket innebär mycket modifieringar innan hojen kan fungera på racerbanan.

En tung ram, bultad i många skarvar och med gjutna fästen visade sig inte vara det stadigaste man kan tänka sig när det börjar gå fort i svängarna.

// Bula

 

Gelleråsen 2000

Racingsäsongen 2001
Motorcykeln (version 2) har fungerat klanderfritt. Bara ett brutet lopp av åtta och en 12 plats i Svenska cupen.

Racingsäsongen 2000
TR 5 version 1 klar. Licenstagning, motortrubbel och långsamma varvtider.

Allt om hojen

Resultat
MCHK Resultatservice 2001
MCHK Resultatservice 2000


Räcermejla Bula: b.bagmark@telia.com

 

hem.passagen.se/happytri