tomccVaknar av en rejäl åskknall som skakar om hela huset, ett smattrande skyfall attackerar fönster och tak. Det är kolsvart omkring mig, ifrån rummet intill hör jag Jocke - den utlokaliserade snarkaren i gänget - dra sina timmerlass.

Jag flinar i mörkret och tackar vår bondröta och våra nyfunna småländska vänner för att jag slipper ligga i semestertältet denna enda riktiga ovädersnatt under resan.

SEMESTER I VäSTER 1996

( tidigare publicerad i TOMCC:s medlemstidning Trajan nr 1 -97) av Mille m.book@swipnet.se


i i Lådan MC´s semesterdelegation på väg hem efter en lyckad Danmarkssväng. Fyra gamla Triumph, tre Tigrar och en Trophy, som fungerat felfritt hela trippen. OK att bara Mankan och Bula haft lyse, vadå...sommaren är ju ändå ljusets tid...Att sen några petnoga danskar gav mig BOLT-pris vid Albion-träffen får man väl ta.

Det var där vid engelskträffen på Hindsholm vi träffade Stigge och Knoppen. Två sköna lirare på varsin evighetsmaskin som rullat i årtionden med utgångspunkt i de djupaste småländska skogarna. Efter två dagars festande och åkande tillsammans skildes vi med ett vagt löfte om att vi skulle titta förbi på hemvägen.
Vi tuffade vidare söderut och gjorde vårt grannland ganska grundligt, förutom väst-Jylland och Skagen som några av oss gjort året dessförinnan och då haft trubbel med tyska Mercor och griniga campingägare.

 


albion rally
Fallestur på fyn, Albion Rallyt


bellahoj

Bellahoj Camping, Köpenhamn

Nere på Fyn och Lolland var problemen mindre för fyra grabbar på hojar trots att hela situationen krånglats till sedan förra året. Ett tag kändes det som om löpsedlarna om "Rockers-kriget" förföljde oss hela resan. Vi inbillade oss att vi ändå kom smidigt undan beroende på att vi alla kör engelskt.

Vi vände norrut och avrundade med ett tvådagars Köbenhavn-besök. Bellahoj Camping är kanon, hojar välkomna och tio minuter med buss in till centrala Köb. Väl i stan drabbades vi plötsligt av en fruktansvärd kulturinfluensa och rusade runt på Glyptotek och Containerutställningar innan hemlängtan började göra sig gällande, dvs semesterdagarna började sina.

1/3»