matställen/fik
skyltar

Krossbu - fjällbäckscampingurdal Fjordcamping i Valdres (Norge) Tfn 613 652 12 . Fin camping vackert belägen vid en liten sjö.


Vid fjällstationen Krossbu (Jotunheimen) kan man campa mitt på fjället. Dom tar ut normal campingavgift och för den får man tillgång till en rätt sunkig dusch och tillika mugg. Men det uppvägs av känslan att tälta mitt på fjället bredvid en dånande fors. (Varning för tinitus - proppar rekommenderas.)

Olarsgården i Sälen har rum till bra budget pris under sommarsäsongen. Tyvärr har man inga myggnät! I med öronpropparna så slipper du fäkta efter mygg hela natten.
Stadig frukost ingår.

AutoCamp Trojska strax utanför Prag rekomenderas varmt. Man campar i värdinnans trädgård under äppelträden (några småstugor finns det oxå) och campingen är bevakad nattetid. Bara några minuter med spårvagn till centrum, bra duschar och sjyssta chesterfields. Adress: Autocamp Trojska, Trojská 375/157, 171 00 Praha 7 tel/fax: 85 42 945

Bellahoj Camping, Köpenhamn, trevlig, jätte-camping med gott om plats och sjyssta bekvämlighetsinrättningar. Affär och grill mitt på gräsmattan och tio minuter med buss till centrum.

Lådan MCBoring-camping på Själland. Vacker utsikt från tältplatsen, du ser solen gå ner i viken bland fisknät och sandbankar. Sjyssta bekvämlighetsinrättningar, bowlingbana, affär och grill. Kan det bli bättre?

Hävdar föreståndaren på ovanstående camping att det är fullt, antagligen för att du kör för tuff motorcykel, misströsta inte. Några kilometer därifrån hittar du Blanke-camping. Tyvärr utan sjöutsikt men med klart flummig personal, butik och ett rackligt grilltält av lappade pressar. Där tävlar danskarna i spik-islagning-i-stubbe natten igenom och den feta tonårsdottern serverar kylling, frittar och öl ur en flottig kiosklucka!

Trekanten är ett trevligt gammalt knuttefik strax utanför Mariefred. Sjyssta priser och onsdagar är "knuttekväll". Mycket japscustom (som vanligt) men en och annan traja brukar leta sig dit.

kutens bensin
Kutens bensin, Fårö

Lövestad, lunchpanget på hörnan vann -97:års utmärkelse för bästa matställe. Hemlagad pytt med nyuppgrävda rödbetor, stora portioner och inga problem att backa, pumpakaka till kaffe och trevlig service. Guld!

Café 44 i Bogense (Danmark, Fyn) har sjysst fika och typisk dansk-alternativ prägel. Jazz på kvällen och flygeln kröns av en äkta döskalle 8}.

Varberg är en stad som invaderas av surfare under sommarhalvåret. För att krama dessa blötdjur på pengar smälls det upp diverse fik och matställen nere vid stranden. Vi besökte ett av dom (hette det Stinas strandcafé?) sjysst lokal, sjysst käk: Elvisburgers-say no more! Under säsong kör dom även band. Samma ägare har ett trevligt fik i stan oxå.det är enkelt på en triumphFikaställen som varmt rekomenderas är: Kutens Bensin på Fårö som vissa kvällar svidar om till nattklubb (när Elvisskylten lyser) och Vamlingbolaget i Vamlingbo (om det finns kvar), på Gotland.

Stadshotellet i Nakskov, (Danmark,Lolland) är ett klassiskt stadshotell, med lika klassiskt käk. Parkerar du mitt emot ska du veta att du står parkerad nedanför porten till Lollands största polishus.

Röda Cafét, Fittja, i Stockholm är ett fint fik. På torsdagar är det MCHK samling med gubbar och gubb-hojar (läs Intruders) och veteraner. Framför själva fiket, på grusplanen, får bara "gammelhojarna" (orginalrenoverade-med-svartmålad-M8-bult eller japscustoms, inte -40 år gamla trajachoppers) parkera enligt upplysning.

Sen när blev japs-customs med kromad plast gammelhojar? (är en japscustom gammelhoj för att gubben som kör står med ena foten i graven?)

kedjaVarning för surfiket med den stora sura verandan i Rimbo. Sura mackor, sur personal, sur lukt, surt allting. Ta fiket på andra sidan istället - rekomenderas varmt.

Träffkäk: fläskkarré och industritillverkad potatissallad. Har folk ingen fantasi? Brittania-rally-arrangörerna 97 i Småland gjorde i alla fall sitt bästa och serverade förutom den sedvanliga karrén, kroppkakor och isterband, riktiga småländska specialiteter.

 

 

 

Självklart har du ett favvo pang, dela med dig! happytriumph@telia.com