vägar runt sthlm
kurvor

ägarna runt Gottröra och Skepptuna. Smala, krokiga och goa.

Tullingevägen och vägarna på Södertörn överhuvudtaget. En klassiker är att ta sig förbi Tumba, svänga ner mot Nynäshamn och ta färjan till Mörkö. Om man vill kan man ta en färja till och besöka det nedlagda kalkbrottet på ön Oaxen. Där finns ett trevligt fik oxå. Annars ligger man på och rundar Järna för att ta gamla Södertäljevägen hem.

Fikatur till Trekanten på Onsdagar, ta gamla Södertäljevägen. Tanka på Shellmacken med betjäning. Tillbaka mot Stockholm svänger vi av strax före kultmacken mot Överenhörna, sen höger mot Tuna och snart är vi åter i Tälje. Mellan Tälje och Stockholm svänger vi inte ogärna av mot Vällinge för att hamna i Botkyrka. Nice!

Tomas rekommenderar vägen mot Skålhamra (Vallentuna)
Det har varit många gånger under flera år som jag på Frestavägen (Sollentuna - Täby Kyrkby) passerat korsningen Hagby/Skålhamra och funderat på vart vägen med skylt mod Skålhamra tar vägen. På min sista tur i höstas bestämde jag mig att ta denna väg. För spännings skull utan karta. Vilken Hojväg! Efter många svängar och mycket funderande kom jag fram till att jag efter att ha passerat Skålhamra nog var på väg mot Vallentuna.

Denna underbara väg leder till vägen mellan Vallentuna och Upplands Väsby, intill Vallentuna flygfält där två gula DC3:or brukar stå. Med tanke på hur tråkig vägen från Täby Kyrkby till Vallentuna är, så rekommenderar jag varmt denna väg.
// Mvh Tomas Read alias "Tore Traja"

väg
Efter att ha åkt en av sommaren -96 bästa vägar:den mellan Häradsbäck och Tosthult.

En runda på Ekerö kanske? åk mot Färentuna och runda Sånga-Säby.Se upp för lokale polisen!

Ut på Värmdö, kör mot Waxholm, ta färjan över. Sväng av och kör Bogesundsvägen (superklassiker som är nyasfalterad, tyvärr löst grus i vissa kurvor). Väl ute på Waxholmsvägen, ta första höger mot åkersberga via Svinninge - varning för 1 st. feldoserad kurva, men go tur. Eru inte nöjd fortsätter du upp mot Wira Bruk och tar repan över Rimbo, Gottröra, Skepptuna.
Max Schultz tipsar:
Om man ändå är ute vid Vaxholm / Svinninge / åkersberga så rekommenderar jag att man tar vägen över Täby Kyrkby tillbaka om man ändå ska söderut.

p.twinDen finns ett par olika sätt att ta sig till Täby Kyrkby frånNorrtäljevägen, t.ex. över Arninge (samma korsning som Vaxholmsavfarten,fast man kör åt andra hållet), och väl inne i byn följer man sedan
skyltning mot Upplands Väsby; en underbar väg med massor av kurvor, bra asfalt och få träd just intill vägen.

Svänger man efter fyra-fem kilometer av mot Enebyberg / Danderyd så får man prova på en riktig serpentinväg som slår även Bogesundsvägen med hästlängder. Tyvärr är den vägen bara ett parkilometer, men jag brukar lösa det genom att köra den fram och tillbaka ett antal gånger.

Självklart har du en favoritväg dela med dig! happytriumph@telia.com